Hoofdrolspelers

Hier vind je een overzicht van de figuren die een rol spelen in het boek ‘Schaap houdt van bloemen’.

Schaap Schaap
is de persoon om wie het verhaal draait. Zijn stemmingswisselingen zijn dikwijls aanleiding voor een nieuw avontuur. Boven alles heeft Schaap een hart van goud. Als hij bloemen en zijn vriend Teckel om zich heen heeft is hij gelukkig.
Teckel Teckel
is meervoudig winnaar van een toonaangevend internationaal drijfhondenconcours. Hij is dus niet de eerste de beste. Met zijn inzicht en jarenlange ervaring is hij dé man om de schapen in het gareel te houden. Voor zijn vriend Schaap gaat hij door het vuur.
Boerin Boerin
is de eigenaresse van de boerderij. Ze heeft heel wat te stellen met de schapen maar kan niet zonder ze. Boerin heeft twee dochters en een zoon in het buitenland, die ze heel erg mist. Het gezelschap van Teckel maakt echter veel goed.
Dame Dame Schaap
is erg betrokken bij de dieren op de boerderij. Ze houdt van harmonie en is onafscheidelijk van haar hippe handtasje met make-up spulletjes.
Slim Slim Schaap
is zeer intelligent voor een schaap en heeft vele goede ideeën. Hij is meestal echter te bang om ze uit te voeren. Hij raakt dikwijls per ongeluk bij een avontuur betrokken.
Stoer Stoer Schaap
is altijd wel in voor een avontuur. Hij is niet zo’n fan van waakhonden maar verder is hij voor niemand bang.
Waakhond Waakhond
is oud en hoort en ziet niet meer zo goed. Hij vat zijn taak echter nog serieus op. Vriendschap met schapen is voor hem uit den boze, hij zit ze liever achterna.